Ik spreek en schrijf onder meer over onderwijs, opvoeding, ethische dilemma’s, politiek, drogredenen, (geestelijke) gezondheidszorg, feminisme, media, journalistiek, cultuur, muziek en stedelijke ontwikkeling.

Met regelmaat treed ik op in o.a. de Rode Hoed, de Nieuwe Liefde en andere podia als moderator, interviewer en columnist. Voor de Idealenfabriek begeleid ik een aantal avonden over ‘De stad als utopisch ideaal’. Als dagvoorzitter begeleid ik congressen, zoals ‘Professioneel omgaan met tuchtklachten’ (Medilex).

Met de methode ‘hardop denken’ help ik groepen professionals en burgers hun mening te vormen of aan te scherpen door interactief te filosoferen. Aan de hand van (fictieve) voorbeelden daag ik hen live uit hun visie onder de loep te nemen, tegenstrijdige opvattingen op te sporen en zo nodig van mening te veranderen. Daarbij laat ik me inspireren door de socratische methode van de bekende Harvard-filosoof Michael Sandel. Ik deed dit onder andere met de lijsttrekkers voor de Gemeenteraadsverkiezingen (Gouda, 2018), Het Nieuwe Instituut Rotterdam (Letters to the Major, 2018), Brainwash Festival (2017, over discriminatie), TU-Delft (2017).