Sinds 2013 doceer ik aan de Universiteit van Amsterdam, en geef daar het vak ‘Publieksfilosofie’ in de bachelor, en sinds najaar 2016 ook in de master Wijsbegeerte. Ik leer studenten hoe ze hun academische kennis kunnen overbrengen op een publiek van niet-filosofen. En hoe ze als filosoof kunnen interveniëren in een publiek debat. Studenten maken kennis met de praktijk van de publieksfilosofie en leren om beter te schrijven en te spreken voor een publiek van niet-filosofen.

De afgelopen jaren heb ik ook met regelmaat lesgegeven op andere faculteiten en universiteiten. Voor Beroepsethiek en Wetenschapsfilosofie voor biologen (UvA) ontwikkelde ik het college ‘Neurofilosofie’ (2015-2017). Aan de VU gaf ik een workshop voor de nieuwe opleiding PPE. Aan de Erasmus Universiteit Rotterdam verzorgde ik, voorjaar 2016, samen met Marli Huijer het mastercollege The ongoing making of the Public Sphere (English spoken).

Ook doceer ik met grote regelmaat buiten de universiteit, o.a. aan de Internationale School voor Wijsbegeerte en The School of Life (Amsterdam en Antwerpen). Voor de Denkacademie geef ik trainingen ‘Helder denken’, waarin we de deelnemers leren hoe ze complexe beslissingen moeten nemen, adviezen moet geven en oordelen moet onderbouwen.

Mijn studie geneeskunde maakt dat ik nog altijd zeer geïnteresseerd en actief ben in de gezondheidszorg. In opdracht van de Nascholing huisartsen regio Noord-West Utrecht ontwikkelde ik de workshop ‘Een filosofisch perspectief op xenofobie’ (Riga, 2017) en ‘Angst en zorgvraag’ (2018). Voor de Vlieland Huisartsentraining verzorg ik de workshop ‘Ziek van te hoge verwachtingen’ (2019)